halsohelena

Träning Kost Hälsa Välmående Livsstil Glutenfritt

Pizza är normalt sett inget jag skulle rekomendera till kvällsmat… men den här är helt okej!

Lämna en kommentar

Pizza är normalt sett inget som jag skulle rekommendera och särskilt inte till kvällsmat. En vanlig pizza innehåller mycket snabba kolhydrater i form av vitt bröd något man inte gärna vill stoppa i kroppen på kvällen när man sedan ska gå och lägga sig bara några timmar senare…

Den här vegetariska frukt- och grönsakspizzan med en botten gjord på blomkål är dock helt okej att äta även på kvällen!

Frukt och grönsakspizza på blomkålsbotten

Bottnen till denna pizza är gjord på blomkål se nedan:

500-600 gram blomkålsbuketter som finfördelas med hjälp av kniv i en matberedare eller mixer.
30 gram (knappt en dl) havregryn som finfördelas i matberedare till ett fint mjöl.
2 msk linfrön
3 tsk fiberhusk som binder ihop smeten/degen.
4 äggvitor.

Först blandades de torra ingredienserna och därefter tillsattes äggvitorna och alltihopa blandades ihop till en ganska så lös deg. Degen trycktes sedan ut på ett bakplåtspapper penslat med lite rapsolja och bottnen förgräddades i ugnen i ca 25 minuter på 200-225 grader.

När bottnen förgräddats fick den en halv burk ekologiska krossade tomater (som fått rinna av lite i en finmaskig sil) på sig.

Därefter skivades paprika, rödlök och zucchini och banan fint och lades på pizzan. Lite cashew nötter och curry ströddes över pizzan som till sist toppades med ca 1 dl riven ost och sattes in i ugnen igen i ytterligare ca 10 minuter.

Därefter var det bara att ta ut den ur ugnen servera! Riktigt gott blev det.

Färsk ananas i bitar smakar också gott att ha på och gör pizzan extra saftig!

Lämna en kommentar